Värikäs talvisalaatti

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet ulos kuoresta. Viipaloi mantelit. Asettele tarjoiluastialle. Halkaise avokadot, viipaloi ja ripottele päälle sitruunan mehua. Lisää avokadoviipaleet salaattiin ja tarjoile heti.

Lähde: www.eldorado.fi

100 g babypinaattia
1 granaattiomena
1 pussi manteleita
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua

Broilerinfileepihvit sipulipihvien tapaan

4 hengelle

Broilerin pihvit:

Mausta broileri chilillä, suolalla ja pippurilla. Paista uunissa tai pannulla öljyssä kypsäksi.
Tee sipuliseos. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuenohuiksi paloiksi. Kuullota palat pannulla öljyssä miedohkolla lämmöllä kypsiksi. Mausta sokerilla ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Kaada pannulle ruokakerma ja sinappi. Paista sekoitellen, kunnes kerma lämpenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sipuliseosta paistetuille rintafileille.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin tai juustoisen sipulipaistoksen kanssa.

Sipulipaistos:

Kuori ja lohko sipulit. Laita ne uunivuokaan öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Sulata margariini paistinpannulla. Lisää jauhot ja paista sekoitellen noin minuutti. Lisää ruokakerma ja valkoviini. Paista sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu (n. 5 minuuttia). Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Kaada kastike vuokaan sipulien päälle. Paista pekonit pannulla ja lisää vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja murusteltu sinihomejuusto. Laita päälle vielä hieman paprikajauhetta. Nosta paistos 250º uunin ylätasolle ja paista, kunnes juusto saa väriä ja sulaa hieman (n. 5 minuuttia).

Lähde: www.eldorado.fi

4 broilerin rintafileetä
4 sipulia
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
4 rkl ruokakermaa
2 tl sokeria
1 tl sinappia
½ tl kuivattua chiliä myllystä
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun juustoista sipulipaistosta

Juustoinen sipulipaistos

4-6 keltasipulia lohkottuna
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl sinappia
1 pkt pekonia
2 dl kermajuustoa raastettuna
1 dl sinihomejuustoa muruina
suolaa
mustapippuria myllystä

Skonssit

Lämmitä uuni 200 °C. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä margariini. Lisää kerma ja sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”kakkaraa”. Leikkaa taikinapyörällä kolmioksi siten, etteivät palat irtoa toisistaan. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.
Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 15 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.

Tarjoa skonssit paistolämpimänä lakka- tai vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa. Vaikka teeleipiä ovatkin, skonssit maistuvat myös kahvin tai jääkylmän maidon kanssa.

 

Vinkki: Skonssit valmistuvat nopeasti, sillä kaikki ainekset sekoitetaan jääkaappikylmänä eikä taikinaa saa vaivata liian kauan.

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 dl sokeria
50 g leivontamargariinia
2 dl ruokakermaa
Voiteluun: 1 kananmuna
Tarjoiluun lakka- tai vadelmahilloa, kermavaahtoa

Vadelmainen suklaasemifreddo

Italialaisvaikutteinen vadelmainen suklaasemifreddo on jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys. jossa vadelma on saanut makuparikseen täyteläiset vaniljan ja suklaan.
6 hengelle

Kiehauta pakastevadelmat ja anna niiden jäähtyä jääkaappikylmäksi. Jos et pidä siemenistä, niin painele seos tiheän siivilän läpi. Todella makeiden herkkujen ystävät voivat lisätä seokseen muutaman lusikallisen tomusokeria.
Vatkaa kylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Kaada puolet vatkatusta vaniljakastikkeesta kelmulla vuorattuun vuokaan (vetoisuus n. 1,2 l). Kaada päälle n. ½ dl suklaakastiketta ja vadelmaa ohuina nauhoina. Kaada loput vaniljavaahdosta ja lisää n. ½ dl suklaakastiketta ja loput vadelmat.
Peitä vuoka ja anna pakastua max. 4 tuntia. Tällöin jäädyke on italialaisen semifreddon tyylistä eli se saa olla kunnolla kohmeessa, muttei kokonaan jäässä. Voit myös jatkaa pakastamista, kunnes seos on kokonaan jäässä.

Tarjoa jäädyke melkein jäätyneenä lopun suklaakastikkeen kanssa.

Lähde: www.eldorado.fi

125 g pakastevadelmia
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl suklaakastiketta
Tarjoiluun
1 dl suklaakastiketta

Hurmaava kaakao

Sekoita kaakaojauhe ja sokerit kiehuvaan veteen. Kaada seos kuppiin. Vaahdota maito halutessasi tai kaada se kuppiin muiden aineiden joukkoon. Koristele vaahtokarkeilla. Nauti kylmänä talvi-iltana.

Lähde: www.eldorado.fi


1 iso lasillinen
n. 1 tl kaakaojauhetta
3 tl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
2 fl kiehuvaa vettä
½ dl maitoa
muutama vaahtokarkki
Koristeluun:
pari tuoretta mintunlehteä